Loading...
Agenda 2019-09-17T13:23:08+00:00

6 oktober 2019 – Meppeler KUBB Kampioenschap

In het kader van het “Festival van Geluk” organiseert de Sportkoepel Meppel in samenwerking met Meppel Actief, op zondag 6 oktober a.s. het Meppeler KUBB Kampioenschap. Locatie van het Meppeler KUBB Kampioenschap is ons mooie Wilhelminapark en is voor particulieren, families, straten, bedrijven, organisaties en verenigingen in de Gemeente Meppel. Een KUBB team bestaat uit minimaal 4 personen, waarvan er 2 minimaal 18 jaar zijn. Iedereen is welkom!

De inschrijfkosten zijn € 15,00 per team en inschrijven kan middels onderstaand formulier.

Jullie komen toch ook?

Inschrijfformulier KUBB 17092019

19 februari 2019 – Thema-avond “ontwikkelingen verruiming btw-sportvrijstelling”

Vanaf 1 januari 2019 zal de btw-sportvrijstelling worden verruimd. Door deze wetswijziging vervalt het recht op aftrek van btw voor gemeenten en niet-winstbeogende exploitanten van sportaccommodaties. Dit leidt tot een structurele extra belastingopbrengst van € 241 miljoen voor de Rijksoverheid. Omdat de wetswijziging direct voortvloeit uit Europese regelgeving en het (dus) geen bezuinigingsmaatregel is, heeft het kabinet eerder al aangegeven de opbrengst van deze extra belastingmaatregel terug te laten vloeien naar de gedupeerden, te weten de sportverenigingen (€ 87 miljoen in 2019). Aamateursportorganisaties (stichtingen, verenigingen en B.V.’s zonder winstoogmerk) kunnen een subsidie aanvragen voor de bouw, de aanschaf en het onderhoud van sportaccommodaties en sportmaterialen (telkens incl. btw), dat wil zeggen accommodaties bestemd en in gebruik voor de amateursport. De algemene subsidie bedraagt 20%. Bovenop de algemene subsidieregeling van 20% kan er een aanvullende subsidie van 15% worden verleend voor energie besparing en toegankelijkheid. Daarbij kan gedacht worden aan LED verlichting, zonnepanelen en trapliften.

De gemeente Meppel en de Sportkoepel Meppel hebben in de afgelopen maanden herhaaldelijk aandacht besteed aan dit onderwerp, met als doel de verenigingen voor te bereiden op 1 januari 2019 (het moment dat de subsidie aangevraagd kan worden), want zoals reeds eerder geschreven t.a.v. de € 87 miljoen geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt.

De Sportkoepel Meppel organiseert op 19 februari 2019 een informatieavond rondom dit onderwerp. Halbe van den Berg, BTW-specialist bij Countus accountants + adviseurs zal ons die avond bijpraten. Wat betekent het vervallen van het recht op aftrek voor u? Wat kan ik wel/niet aanvragen? Hoe werkt de subsidie? Waar kan ik de subsidie aanvragen? Heb ik recht op subsidie? Etcetera.

Uw aanwezigheid wordt dan ook zeer op prijs gesteld, want de Sportkoepel is van èn voor u!

Wanneer: dinsdag 19 februari 2019
Aanvang: 19.30u (eindtijd uiterlijk 2130u)
Locatie: IJs-en Skeelerckub Nijeveen, Schuurmansweg 3 te Nijeveen

Aanmelden: via email naar info@sportkoepelmeppel.nl

13 februari 2018 – Thema-avond “Sporten maakt gelukkig”

Sporten is niet alleen gezond, het draagt ook bij aan ons algeheel welbevinden. Op 13 februari a.s. laat een deskundig spreker u zien hoe sporten ons gelukkig maakt.

“Sporten maakt gelukkig” is ook het thema van het Actieplan 2018 van de Sportkoepel Meppel. In gesprekken met verenigingen zijn er 10 actiepunten gedefinieerd die wij in overleg met u op 13 februari willen prioriteren en vaststellen.

Uw aanwezigheid wordt dan ook zeer op prijs gesteld, want de Sportkoepel is van èn voor u!

Wanneer: dinsdag 13 februari 2018
Aanvang: 19.30u (eindtijd uiterlijk 2130u)
Locatie: kantine van voetbalvereniging SVN’69 in Nijeveen

Aanmelden: via email naar info@sportkoepelmeppel.nl